Tuesday, 12 June 2012

Ceritaku tiga diva


Bila kebosanan melanda, idea di otak mula menerjah segala urat urat saraf.Aku tahu ramai juga yang sama seperti aku..Orang kata menulis seronok ,jadi aku cuba untuk berjinak cernak belajar .Dengan berbekalkan lagu lagu klasik terngiang ngiang di telinga dengan internet berkelajuan 128.0 Kbps otak mula terfikir.Klik bertalu talu mendengar lagu lagu youtube dan agak hairan kelajuan agak laju tidak seperti biasa.Lantas terus aku mengelog masuk twitter dan facebook seperti biasa.1 notification di facebook menunjukkan semakin boringnya laman tersebut(tak hot).Tiba tiba terfikir untuk mencoret blog,tapi apakah isi pulasannya?Bodoh kenapa aku tidak ingat .Hasil printscreen oleh keyboard ohsem
Emoticon
                              
rubi dengan kata pendek 'aku'.dasar pemalas.haha
Pijah dengan syu pon nak.okay okay

Aku tahu mesti kalian tertunggu tunggu 'Bila lah Dayat nak menulis pasal aku'.Betul tak?Kan kan kan.Mengaku jelah.Oleh kerana ketiga tiga wanita jelitawan ini dari CFS,jadi segala pasal mereka hanya berpusatkan di sana.Teringat kenangan kenangan di CFS :').Yalah umur depa 19 tahun sokmo,satu single ,satu its complicated.com dan lagi satu married.#If you know what i mean.Muehehe.Sila inform kalau berlaku sebarang perubahan
(AYAT AYAT SETERUSNYA BAHASA PASAR)
Emoticon
Nor Robiah Abd Rahman
    So,macam mana nak cerita dia ni.Aku benci gila dia ni sebab jahat.Dah la cakap banyak.Hehe melawak ja,saja buat gimik.Dia ni baik larr.Ok,sebenarnya dia ni ada banyak nama.Macam macam la nama dia rubi,robi,ubi,rub,beah,biah,biahgagah(terbaru).Tudia segala nama scientific semua pon ada.Dia ni tembam tembam sikit .hehe jangan mara tapi comei la sikit sikit.(terpaksa)
    Bila first time jumpak tak ingat,dalam studio kot sebab dia ni sestudio ngan aku dari sem 1 lagi.Pi kelas lain pon asyik asyik muka dia,meme takdop dah orang lain ka.haha.Time sem 1 pon aku dah rapat dengan dia duk sembang sembang utagha.Sampai sampai sem 3 bersama,cey macam couple bunyi,maksud aku bersama satu studio la.
    Time sem 3 ni dia ni ada skandal dengan ehem ehem.tapi dia direject.#eh ke dia yang reject.Haha semua ini hanyalah gosip gosip liar.aku tak pecaya sangat ,aku tau hang sayang aku Rubi haha.Memanjang masuk hospital,bila tanya sakit apa,jawab benda merepek tapi yang sure sekali tu masuk sebab kaki patah ankara belon,kesian dia.hehe..Mulut MasyAllah macam laser,dia main tembak ja sapa nak sembur.Kalau suruh belanja mesti jawab "Memang duit mak aku bagi suruh belanja kau pon Dayat".Haha agak pedih tapi takpa dah besa.
    Apa apa pon sebenarnya dia ni baik orangnya,orang kata boleh lah ciri ciri wanita yang baik la.Banyak jugaklah kenangan kita bersama kan.Akhir kata much love from me xoxo.haha XD
Emoticon
Hafizah Binti Hasbullah

    Nindia hotstuff UIA buat troll face.sorry curi gambar dari facebook huahua.Budak Kelana Jaya tapi pandai cakap utagha,Nama hafizah tapi tapi macam macam nama lain dia ni.Pijah,Pijahat,Fizah,Fyezah,Angelina Jah(terbaru)semua nama aku panggil.haha.Dia ni memang retis lah kat UIA(kata Nawal)dia lalu nak pi UKC ja 10 orang tegur.Punya lah terkenal.Tudia sampai macam tu sekali,jeles pakwe pakwe dia #eh.
   Aku kenal dia ni dari sem 1 lagi sebab satu kelas Understanding Islam.Datang kelas tidur je memanjang,nasib baik tak mengeroh.haha.Masa awal awal kenal memang segan dengan dia nak cakap pon malu.Sebab tu message ja duk tanya kelas UI batal ke tak.haha rindu pulak Ustaz Maulana.
    Sekali tengok muka dia agak chubby2 tapi comey lar :P.Namun di sebalik wajahnya yang ayu itu menyembunyikan 1001 makna haha.Style lepak punya orang ,tak cover dah walau depan laki rasa nak korek dia korek ja.Lagi satu dia sekali bersin macam singa bergegaq satu UIA haha.
    Time sem 3 aku dah rapat dengan dia macam kawan baik,dia ni la kaki gosip aku.And Aku tengok memanjang berkepit dengan nawal .Pastu last sekali aku ada pi trip ke Penang sekali dengan budak studio dia dan trip itu awesome nak mampos terbaek.Apapapon semoga mendapat jodoh yang terbaik Pijah XD
                                                                               Emoticon
Nur Syuhada

    Syuhada lebih dikenali sebagai syu berpesonaliti pelik yang aku pon tak faham.Nama dia tak berapa banyak.Sem 1,sem 2 aku asyik duk dengar je pasal dia ni.Siapa pulak kan minah ni?Aku duk fikir siapa lah si Syu ni sebab satu kos tapi tak sama studio or kelas pon.Orang kata jangan semangat assabiah,kenal dengan semua orang.haha.
    Fikir punya fikir(tak fikir pon sebenarnya) ada lah satu malam ni aku di takdirkan bertemu dengan dia ni.Maknanya malam tu first time bersembang la.Dia dengan Fer hot datang studio 4 lepak sekali buat project 2 ED.Dia ni sembang macam dah kenal lama je,mulut punya lah bising.Ada ka patut dia panggil aku Helal,itu nama bapak aku.Pastu suruh suruh identify colour project 2 dia tuh yang annoying.haha.
    Mula mula kenal macam pelik la sebab dia suka buat benda yang mysterious.Pastu gaya dia cakap lebih kurang syafiqah membe rapat dia tuh.potpetpotpet.Tapi bila lama lama kenal dia okay sebenarnya.Syu ni sebenarnya baik sangat sangat.comel pulak tu.Ari jangan mara ye.Dia ada simpan rahsia tabiat aku time stay up kat studio,jangan bagitau orang okay.LOL,Apa apa pon cayok syu muehehe.BTW,sampai sekarang aku tak tahu kat mana rumah dia.Kelantan kot XD


p/s:kalau ada apa nak puji ke,tak puas hati ke,nak belanja aku ke tweet je k.Apa apa pon hampa adalah kawan terawesome aku.hahaSmiley

6 comments:

  1. aku nampak nama aku tersadai seciput di suatu sudut... tsk. haha :P

    ReplyDelete
  2. haha takpa lepas ni aku tulis pulak pasal hang okay.:D

    ReplyDelete
  3. terima kasih dayat. xsangka aku. aku taw hang nak puji aku mcm2 lg kan? haha

    ReplyDelete
  4. sama sama rubi.pujian terpaksa ja tuh:P terharu nanti belanja aku kay hehe:P

    ReplyDelete
  5. memang tak la aku nak belanja. haha.

    ReplyDelete